לא מסתדרת עם אימי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/09/15 01:51 כ באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,שמי ד. ואני רושמת לך עם דמעות בעיניים.. יש נושא שמטריד אותי זה הרבה זמן.. ואני הייתי הכי רוצה בעולם שזה ישתנה כי עייפה נפשי.

אני ואמא שלי כלל לא מסתדרות.

אני מרגישה שאמא שלי כנראה לא מבינה שבגיל הזה אני כבר אחראית לעצמי.. אני מרגישה שהיא יותר מידי רכושנית ואובססיבית כלפיי, שהיא הולכת סביבי יותר מידיי ולא מרפה.

למשל אם אני יוצאת או אפילו סתם הולכת לשבת עם חברה היא לא תפסיק לשלוח הודעות ולשאול מתי אני חוזרת, היא תישאר ערה עד שאחזור כדי לפתוח לי את הדלת..

בבית היא יכולה לפתוח לי כל שניה את הדלת לראות מה אני עושה, בלילה בודקת שאני ישנה וגם בבוקר..

באמת כבודו זה דברים שאני כבר לא מסוגלת להתמודד איתם זה מעיק עלי בצורה שאני לא יכולה לתאר!

בנוסף לכל קשה לה לקבל את הבחור שאני יוצאת איתו..

היא טוענת שמגיע לי בחור מלומד רציני, היא חושבת שרק תואר ביד עושה את הבן כה טוב כנראה.

גם לפעמים יש לה יציאות לא יפות לגביו

אני לא יודעת למה היא ככה איתי ואיתו...

יש לה תמיד הערות לא לעניין שגורמות לבן אדם להרגיש לא בנוח! הוא קצת שם לב לזה ודיבר איתי על זה והתביישתי כל כך.. לא מאמינה שאני אומרת את זה אבל התביישתי שזאת אמא שלי.

רע לי באמת .. אני מסתכלת על חברות שלי איך הן עם האמהות שלהן ופשוט מתה מקנאה... איך הן מסתדרות... איך האמהות לא הולכות אחריהן .. לא אומרות כלום על החבר.

אני מתה לעוף מהבית... לקחת את הרגליים ולברוח לגור לבד לא לשמוע מאף אחד!!!!

אני יודעת שאני לא אסתדר כי היא עושה למעני המוןן.. אני מעריכה הכל לא אומרת שלא.. אבל כמה אני יכולה לספוג כמה

זה כל כך מעיק עליי כאילו אני בכלא

די אני לא רוצה יותר אין לי כוח נמאס לי... היא חייבת לשנות את הגישה שלה ולהבין שאני לא בת 5 יותר... שאני אדונית לעצמי.

כבודו מה אתה מייעץ לי לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תגידי לאמא שלך שאת רוצה טיפול רגשי אצל פסיכולוגית או עובדת סוציאלית קלינית.

כשתגיעי לטיפול תספרי על כל מה שמפריע לך ותבקשי מהמטפלת שתזמין את אמא שלך לכמה פגישות משותפות (זה מאוד מקובל בטיפולים כאלה).
שם בנוכחות המטפלת תוכלי לפתוח את כל הקשיים בשיחה נכונה עם אמא שלך ולהתקדם להסכמות מתאימות.

בהצלחה