שם לתינוק וסנדקות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/08/15 20:46 טז באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שתי שאלות שאשמח לקבל את ייעוצך:

1. שם לתינוק - אבי יוסף ז״ל נפטר בגיל צעיר (44) בפתאומיות. הוא נקרא בפי כל יוסי. ההתלבטות היא בין השמות יוסף, (השם המקורי אך מיושן) יוסי (השם השגור אך מקוצר מהמקור אך קשה רגשית) ואסף (התחלה וסוף של ״אבי יוסף״ שמזכיר המקור ויותר מודרני) - מה משמעות כל שם ומה דעתך?

2. סנדקות - התלבטות בין סנדקות לאחי (שנתן לי סנדקות לבנו הבכור במקום לחמו) לחמי (שזה הנכד הראשון אחרי שש נכדות) לבין דודו (ערכים טובים ושומר מצוות לא זכה לילדים, אך חמי עלול להיפגע)?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בשעה טובה ומשמחת.

נראה לי נכון כי אם מקימים שם למישהו - טוב יותר שזה יהיה השם המדויק. אין כל בעיה לקרוא לו בשם האמיתי - יוסף, אך להשתמש בכל שם חיבה אחר שתרצו. זה נראה לי הדבר המכוון יותר לעשותו.

לגבי סנדקאות: צריך ללכת על קצות האצבעות ולהיזהר, אך נראה לי כי החם קודם לכל אחד, ואם רוצים לתת לדודו - לעשות זאת רק בתאום איתו.

כל טוב והרבה שמחה