זיווג- התאמה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 31/08/15 10:09 טז באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

הנני בחורה בת 20, יש לי חבר בן 25 מזה כמעל חצי שנה.

בהתחלה הייתי בטוחה, כרגע בספק לגביו.

ראיתי בו תכונות כמו- אנוכיות, חוסר איכפתיות ועוד ששמתי לב לאחרונה, מרגישה שמקפידה עליו בלב כבר הרבה זמן ובתוך תוכי מרגישה שזה לא זה, ההורים מתנגדים לקשר בטענה שהוא לא מתאים לי.

התייעצתי עם אישה שהכרתי שיש לה רוח הקודש- מתקשרת...

אמרה לי שאנחנו מאוד מתאימים, שזה הזיווג שלי ושחבל לפספס, יש לעשות הרבה עבודה וזה מה שטוב... שכנעה אותי שזה כן הוא.

אני כרגע מבולבלת, הלב אומר לי לא ולא יודעת איך לנהוג.

כמובן שהרבתי בתפילות ותחנונים וביקשתי על העניין הזה וביקשתי רמזים ועוד לא קיבלתי רמז מובהק.

מה עלי לעשות ?

להאמין לאישה, להמשיך איתו, להפרד?

לפי מה ניתן לקבוע אם הוא הזיווג שלי?

אשמח לתשובה, תודה רבה!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מי שיחיה עם הבחור הזה זה את ולא המתקשרת,

היא תחיה את החיים שלה ואת תחיי עם בחור אנוכי וחסר אכפתיות, ותחשבי שהיא צודקת כי לא עשית מספיק עבודה....

ככה לא מחליטים,

צריך לבדוק התאמה על ידי השכל והרגש,

אם אין לו מידות טובות שחררי אותו, ותחפשי אדם טוב, מתאים מבחינת המידות והרגש.

בברכה,

דני ארגמן