ציונות וחרדיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/08/15 10:13 טו באלול התשעה

שאלה

שלום הרב,

בהרבה דייטים שואלים אותי כיצד אני מגדירה את עצמי.

אז כך אני מגדירה את עצמי דתיה לאומית אך גם מתחברת מאוד לחרדים. לדוגמא בשיחות שאנחנו מדברים על חינוך ילדים ברור לי שאחנך לאהבת הארץ ואת הבנים לישיבות הסדר אך בנושא השירות לאומי לבנות אני מאוד מסתייגת.

אני מרגישה מאוד חצויה,קראתי אודות הנושא המון והבנתי שלא חייב להגדיר את עצמך אלא אפשר לקחת מה שטוב מפה ומפה. אך כשמגיע נושא החינוך לאן אשלח את הילדים שלי אני משתתקת. כיצד אני יכולה לברר את האמת עם עצמי ? אני אוהבת את הדרך של החרדים אל יחד עם זאת כן מאוד בעד ארץ ישראל.

אני מרגישה שאני מתחברת להמון זרמים אך מה עלי לעשות בנוגע למוסדות הלימוד של ילדי ?

אשמח מאוד לתשובה.

תודה רבה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

את צודקת שלא צריך להגדיר לאיזה ציבור שייכים אלא איזו תפיסת עולם בונים,

כמו כן לא צריך כבר עכשיו להחליט איזה מוסד חינוכי את רוצה אלא איזה חינוך את רוצה להקנות,

ובבא הזמן תחליטי גם איזה מוסד הכי מתאים.

אגב, היום יש מגוון רחב של מוסדות חרדים ודתיים לאומיים שיכולים לתת מענה לאנשים עם תפיסה מורכבת יותר.

בברכה,

דני ארגמן