סליחות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/08/15 09:01 יב באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,אני נוהג לקום מוקדם לפני הנץ החמה לסליחות. עוד מעט יתחיל בית הספר ושם אנחנו אומרים סליחות בשעה שמונה בערך.רציתי לדעת, האם אני צריך להמשיך לקום מוקדם לסליחות כי בעצם עד שמונה עובר כבר זמן סליחות? או שאני יכול פשוט לאמר סליחות יחד עם כולם בבית הספר?תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מתוך תשובה של הרב אליהו: "הזמן הטוב ביותר לסליחות הוא לפנות בוקר בשעה שהיא עת רצון קודם תפילת "ותיקין" (עם הנץ החמה). ואם איחרו - אפשר לומר סליחות אחר כך. (כה"ח שם ס"ק א, ב)".
http://www.yeshiva.org.il/midrash/1727

מכאן שאפשר לומר סליחות כל היום ואתה יכול להגיד עם כולם בבית הספר אבל עדיף לומר לפני הנץ.
אתה יכול להחליט שתשתדל לבוא לבית הכנסת לפני הנץ וביום שלא תצליח להשכים קום - תאמר בבית הספר.
לשנה טובה תכתב ותחתם!