חלום מטריד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/08/15 23:12 ח באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

חלמתי הלילה שאני אצל רופא שיניים וכשאני באה לשלם לו על הטיפול מעדכנים אותי שעקרו לי שן טוחנת,אפילו לא הרגשתי או ידעתי על כך.

נאמר לי שחלומות על שיניים מבשרים רעות

האם עליי לדאוג?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מדובר בגמרא למי שחולם שנפלו שיניו. אתה לא חלמת שנפלו שיניך.
גם על כך כתב רבינו החזון איש (אגרות ח"ב קמ"ט): 'הרבה פעמים חלמתי חלומות כאלה, ולא שמתי ליבי לזה, ונכון שיאמר בעת ברכת כהנים הרבש"ע'.
כוונתו למה שכתוב במסכת ברכות (נה,ב): מומלץ שם למי שמוטרד מחלום שיאמר אל מול הכהנים כאשר הם נושאים את כפיהם (ומגיעים למילה "וישמרך")את התפילה הבאה:

"רבונו של עולם, אני שלך וחלומותי שלך, חלום חלמתי ואיני יודע מה הוא, בין שחלמתי אני לעצמי ובין שחלמו לי חבירי ובין שחלמתי על אחרים, אם טובים הם - חזקם ואמצם כחלומותיו של יוסף, ואם צריכים רפואה - רפאם כמי מרה על ידי משה רבינו, וכמרים מצרעתה, וכחזקיה מחליו, וכמי יריחו על ידי אלישע, וכשם שהפכת קללת בלעם הרשע לברכה - כן הפוך כל חלומותי עלי לטובה"
ויסיים עם הכהנים כאשר הציבור אומר אמן.

הנוסח הזה נמצא בסידורים רבים בסמוך לברכת כהנים. אתה יכול לבא לבית הכנסת, לתפילת שחרית, ביום חול - או בשבת, בדרך כזאת לפתור עצמך מהחלום אם הוא מטריד.