בית הכנסת ''שירה חדשה''

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/08/15 22:02 ח באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אקדים ואומר שאני דתייה, משתדלת לקיים הלכה ומצוות. בשבת האחרונה הייתי בבית הכנסת 'שירה חדשה' בירושלים, (בית כנסת שיווני- אורתודוקסי) מאוד התרשמתי מהמקום המכובד שיש לנשים ומהתפילה המרוממת, אך הדבר היחיד שעורר בי שאלה- קריאה בתורה של אישה וחזנות- קול באישה ערווה? או שמא אפשר להגיד שהאישה בסך הכל קוראת בתורה/ מתפללת לשם שמים ורוב האנשים הנורמליים שבאים להתפלל לא מתייחסים לקולה של אישה שמתפללת כאובייקט מיני? השאלה שלי היא האם הרב חושב שראוי להתפלל שם? האם זה בתוך גבולות ההלכה?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אני מעדיף לא לכתוב עליהם, אלא לכתוב עלי.
אני לא מתפלל בבית כנסת זה.
לא בגלל בעיית קול באישה, כיוון שאיני חושב שיש בדבר קול באישה, ואיני חושב שהדבר אסור מצד זה.
אני חושב שאת צודקת.
אני לא מתפלל שם כי לפי הבנתי - אין יוצאים ידי חובה שם, לאור תבניתו של בית הכנסת, ודיני ברכות התורה וכדו'.
בשל רצוני להיות שותף בתפילה שלדעתי היא התפילה ההלכתית - אני הולך לבית כנסת אחר.

כל טוב