שמירת שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/08/15 14:17 ח באלול התשעה

שאלה

שלום לרב!

בתשעת הימים האחרונים הייתי בחו"ל במסגרת חופשה עם משפחתי.

במשך שבועות ארוכים חיפשנו חופשה שלא תכלול תזוזה בשבת ושנוכל בשבת להישאר במלון .

מצאנו חופשה שלפי הלו"ז יש תזוזה בשישי ועליה למעבורת מלונדון לצרפת כך שמגיעים כשעה לפני כניסת השבת.

והגיע יום השישי וקרתה תקלה והמעבורת התעכבה בכשעה וחצי.

עלינו על המעבורת ושטנו עד צרפת והמשכנו בנסיעה של עוד כ 4 שעות עד למלוננו בעיר מה שהביא לכך שהגענו למלוננו כ 30 דקות אחרי כניסת השבת.אינני יודע עד כמה זה רלוונטי אבל הנהג הוא גוי.

ברצוני לדעת אם מדובר בעברה,או חטא מסוים כי הרי לא הייתה בררה אחרת לא יכולנו לחכות בלב ים עד שתעבור השבת.

אשמח תשובה

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם הנהג גוי אנחנו נכנסים לנושאים שבמחלוקת, יש מקלים ויש מחמירים.
בכל מקרה, עליך לעשות תשובה מפני שיש הלכה מפורשת שלא לצאת לדרך בשעות הקרובות לשבת. מי שהשבת יקרה לו נזהר גם מאפשרות של תקלה ומקדים יציאתו כך שגם תקלה לא תסב לו חילול שבת.
הדבר נכון גם בארץ - יש היוצאים לדרך בחישוב מדויק ולא מביאים בחשבון עיכובים לא צפויים - גם מכך יש להמנע.

עיין תשובה מפורטת על יציאה לדרך ביום שישי:
https://www.kipa.co.il/ask/show/9443-נסיעה-בערב-שבת