נבטי חמנייה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/08/15 14:09 ו באלול התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב!

שאלתי היא בנוגע לכשרות נבטי חמנייה.

במשך זמן רב אני אוכל אותם ומעולם לא קרה לי שראיתי שם חרק או זבובון. בכל אופן כל פעם מחדש אני שוטף אותם ומייבשם לאחר מכן מה שדורש ממני טירחה מרובה. האם אע"פ שיש חשש רחוק שימצא שם חרק כלשהו בכל אופן צריך לשטוף?

ובמידה וכן צריך לשטוף, האם אפשרי לשים אותם במיקסר ולעשות מהם רסק מיימי כפי שמתירים למשל ממרח תמרים מכיוון שגם אם יהיו תולעים הם נימוחים?

תודה רבה!

תשובה

שלום

אין חובה לשטוף

כל טוב