בצל והסכין

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/08/15 00:31 ו באלול התשעה

שאלה

שלום!

אני מבקשת להבין מה הבעיה בעניין הבצל לגבי סכין חלבי/פרווה/בשרי. רק לפני תקופה לא ארוכה הבנתי שיש בעיה כלשהי. כבר שנים אני משתמשת בבצל ואיני זוכרת מבית אבאמא שהייתה בעיה. חתכנו בצל בסכין חלבית כשאכלנו חלבי ובסכין בשרי כשאכלנו בשרי וכנשאר בצל היה חוזר חלילה לפי הסעודה. ואחרי כל ההסבר שאני אקבל רציתי לדעת 1. אם אני צריכה סכין מיוחדת לבצל ואז אוכל להשתמש בה גם לבשרי//חלבי/פרווה?

2. האם יש בעיה דומה גם בשום?

רוב תודות! בשורות טובות!

תשובה

שלום

בצל ושום הנחתכים בסכין חלבית או בשרית, נהיים כפי שייכות הסכין, בשרי או חלבי.
בצל שנחתך בבשרי ונשאר חציו, ספרדי יכול לחתוך חתיכה ממקום החתך בחצי שנשאר, והשאר נהיה פרווה. אשכנזים מחמירים שהבצל כולו בשרי. וכן חלבי.

כל טוב