ברכות

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 19/08/15 16:32 ד באלול התשעה

שאלה

שלום וברכה!

קראתי מתוך פניני הלכה של הרב מלמד בעמוד 40-41 בנושא ברכות. כתוב שם בסעיף ט"ז שיש מחלוקת אם צריך נטילה עם ברכה או בלי ברכה שנוטל ידיו באמצע סעודה לאחר שנגע במקומות מטונפים שבגופו. כתוב שבגלל שיש מחלוקת- יטול ידיו ללא ברכה. אפילו אם התפנה לקטנים- כתוב שלא יברך. הכוונה שלא יברך על נטילת ידיים בלבד וכן יברך אשר יצר או שהכוונה היא גם לא לברך אשר יצר?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
הכוונה שלא לברך שוב על נטילת ידיים.
אשר יצר כן מברכים.
בברכה אייל משה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן