אורך חייו של העולם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/08/15 19:46 יח באב התשעה

שאלה

שלום רב! ראשית הייתי רוצה לתת חיזוק מאוד גדול לאתר הזה. כאדם החי במשפחה חילונית וסביבה חילונית יחסית אך רוצה להתחזק ולחזור בתשובה, וכאדם שמכיר את הסביבה החילונית, אני חושב שאחת הדרכים הטובות לקרב את האנשים מהחברה החילונית לדת הוא על ידי דברים שנפוצים בעולם החילוני שבהם מכניסים דברים שמקרבים לדת היהודית ולאמונה היהודית (כמו למשל האתר הזה, או בטלוויזיה- ערוץ הידברות, או במוזיקה-זמרים דתיים ששרים בצורה יפה ומרגשת), כל אלה יכולים מאוד, לדעתי, לקרב אנשים מהחברה החילונית לדת. ולאחר הקדמה הארוכה זו, אגש לשאלה שלי (שהיא קצת יותר קצרה): על פי היהדות, מהי ההערכה לאורך שנות חייו של העולם? כמה שנים (בערך) עברו מאז בריאת העולם?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לתורת ישראל תאריך ברור לבריאת העולם וממנו אנחנו מונים את שנות הלוח העברי. עד היום עברו על העולם חמשת אלפים, שבע מאות, שבעים וחמש שנים.

למדע יש כמובן מניין הרבה יותר ארוך של שנים. סתירה זו לא מטרידה מפני שנתנו לה כבר פתרונות רבים מאוד.

עיין לדוגמה בוקיפדיה בערך 'גיל העולם'
https://he.wikipedia.org/wiki/דת_ומדע#.D7.92.D7.99.D7.9C_.D7.94.D7.A2.D7.95.D7.9C.D7.9D