הרצח בירושלים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/08/15 16:27 יח באב התשעה

שאלה

שלום,

לגבי הרצח המזעזע שהיה בירושלים.

ברור לי שכל הציבור החרדי והדתי מגנים ומוקיעים אתזה. אבל אני חושבת, מה אנחנו אמורים לעשות?

מצד אחד, כל ה"גאווה" הזה והשיויון שהם דורשים באמת אסור עפ'י התורה הקדושה, ואני מבינה למה אתם מתנגדים

מצד שני, יש פה מקום של הסתה נגדם וכן יש פה מקום שאפשר להאשים את נבחרי הציבור שכביכול הובילו ל"שנאה" הזאת ואז בא מישהו שהוא לא שפוי ובאמת מיישם את זה ורוצח..

(אולי אפשר להגיד שזה גם היה ברצח רבין, ובפעולות תג מחיר של הימין הקיצוני ועוד לצערי...)

אז איך אפשר ללכת גם לפי התורה, גם לכבד בניאדם למרות השוני שלהם, וגם לא "לייצר הסתה" שיכולה להוביל למקרים כאלה מזעזעים...

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

את מעלה שאלה מאד אמיתית ונכונה.

אני חושב שהתשובה היא, שצריך לחנך שלא לפגוע באף אדם, וככל שמחנכים לזה בצורה יותר משמעותית, כך גם יותר מונעים תופעות שכאלו.

אני חייב להגיד שאני לא שמעתי שהיתה 'הסתה' נגד בעלי נטיות הפוכות וגם ה'הסתה' מול הערבים היא מאד מאד מינורית.

לצערינו הרב, אלו אנשים שלא מצייתים לרבנים ולפוסקים (אין אף רב שתומך בעמדות שלהם) אלא פועלים על דעת עצמם, וכמו שאמרתי - צריך לתת דגש על זהירות מפגיעה בכל אדם באשר הוא

ברכה והצלחה

טוביה
tsbias1@gmail.com

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן