שמיטת כספים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/07/15 15:25 יג באב התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב ותודה על הזמן שאתה מקדיש לנו.

בשעה טובה רכשנו דירה מאדם פרטי (לא קבלן). ב"ה ניכנס לדירה החדשה במהלך החורף הקרוב. כמו כן אנו מקווים למכור בקרוב את דירתנו הנוכחית.

במהלך העסקה סוכם כי נשלם למוכר חלק מהתשלום עכשיו וחלק אחרי ראש השנה. אני מניח כי גם כשנמכור את דירתנו נעשה הסכם דומה נקבל חלק מהכספים עם חתימת החוזה וחלק במהלך השנה הבאה.

שאלתי היא: האם שמיטת כספים משמטת את החוב שיש לי לבעל הדירה החדשה או לחוב שיהיה לקונה שלי אלי? האם אני והמוכר שימכור לי את דירתו צריכים מעיקר הדין לעשות פרוזבול כדי שהחוב לא ישמט עם צאת שנת השמיטה?

תודה על תשובתך

תשובה

שלום וברכה

עיסקאות מכר שלא שולמו עדיין אינם משמטים.
ברם, יש מצבים שהלכתית - הסכום שלא שולם הופך להיות הלוואה. זה תלוי בטיב ההסכם שנכרת ביניכם.
לכן יהיה נכון לעשות פרוזבול. זה כמובן רק אינטרס של המקבל המיועד של התשלום. לך מותר לשלם לקבלן גם אם הוא לא חתם על פרוזבול.

כל טוב ויישוב מוצלח במקומכם החדש