דרכים לחזרה בתשובה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/07/15 02:13 יג באב התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב, הייתי רוצה לשתף באורח חיי שכרגע הייתי רוצה לשנותו. אני חי במשפחה מאמינה אבל שחייה אורח חיים חילוני יחסית. אני תמיד הייתי אדם מאמין אך לאחרונה התחלתי בתהליך התחזקות משמעותי וכבר זמן לא מועט שברצוני לחזור בתשובה ולקיים אורח חיים של קיום מצוות מלא, אך כל עוד אני חי עם משפחתי זה לא ממש מתאפשר כי בשביל זה אני צריך לשנות חיים של משפחה שלמה. לכן, כרגע אני מנסה "לסחוט את המיץ" מהמצב ולקיים מצוות בגבול האפשר ומבלי שידעו על כך- אני קורא תיקון הכללי כשאני לבד בבית, קורא מהסלולרי בלילה קריאת שמע שעל המיטה בחדר, שומר עיניים שומר לשון ועוד דברים נוספים. אני יודע שאפשר לייעץ לי לאזור אומץ ולגלות את רצוני למשפחתי אבל אין לי האומץ לעשות דבר כזה שעלול לערער את יחסיי (הטובים) עם משפחתי. הייתי רוצה להיוועץ כיצד אפשר לבצע הליך של חזרה בתשובה במצב הזה ולשמור עדיין על המרקם המשפחתי? (כרגע אני שם את יהבי בעיקר על זיווג- כי אם יהיה לי זיווג מתאים זה יוכל להקל עליי מאוד בתהליך ולכן אני מתכוון להתפלל רבות לזיווג מתאים)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

חזק ואמץ בדרך ד', תמשיך בכל הכח להתחזק, בשיקול דעת נכון ובקצב הראוי לך.

אין טובה מן האמת, שהיא חותמו של הקב"ה. דהיינו, שהיא האופן בו העולם מתעלה.
סטיה מן האמת, גורמת בהכרח לסיבוך. לפעמים אין מוצא אלא לשנות מן האמת, אולם יש לעשות הכל שלא להגיע למציאות כזו.
על אף פחדך, נסה לגבש יכולת לעמוד ולספר למשפחתך על רצונך להתחזק ביראת שמים.
תוכל להשתמש במילים רכות, ובהצהרה שאינך מבקש מהם דבר אלא לקבל אותך כפי שאתה.
כמים פנים לפנים כן לב האדם לאדם, אם תגיע מעמדת אמת ואהבה, כך תתקבל בע"ה אמירתך.
תאיר, תחבק, תבין את החשש שלהם, ותזכה לאט לאט להבנה וקבלה.
האפשרות השניה להמשיך לחיות במחבוא, אינה טובה רוחנית ואינה טובה נפשית.
לאחר הגילוי, תחוש תוספת כח להתחזקות, ותוכל להקפיד יותר במצוות.

בהצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן