אורח חיים דתי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/07/15 15:47 יב באב התשעה

שאלה

שלום,

לא ברור לי האם אפשר לומר שאני מקיים אורח חיים דתי? הנני מניח תפילין ולא מפספס במשך שנים כל יום, שומר בין בשר לחלב, מפריד כלים בבית, לא נוסע בשבת, שומר בחגים והולך לבית כנסת כל יום שישי. כרגע אני משתמש בחשמל בשבת בגלל שאני לומד לתואר שני וזה הזמן היחיד שאני יכול ללמוד (באמצע השבוע אני עובד), כרגע לעיתים אוכל במסעדות לא כשרות אבל רק אוכל כשר.

מאמין שעם הזמן אתחזק אבל רוצה להבין איך להגדיר את עצמי ששואלים אותי האם אני שומר שבת והאם אני מקיים אורח חיים דתי?

אשמח לעזרתך,

תשובה

שלום

ישר כחך על הרצון להתחזק בדרכי ד'.
הדלקת חשמל בשבת היא דבר אסור, ועליך לחדול מכך, יהיה המחיר אשר יהיה. ערכיך ודבקותך במקור החיים רבש"ע, עולים על כל התועלות שכביכול יוצאות לך מחילול שבת קודש.
אכילה במקום שאינו כשר היא עבירה, ועליך לחדול מכך. יש כלים הבלועים מטריפות, ואכילת אוכל חם בהם דומה לאכילת אוכל לא כשר גופו.
כאשר שואלים אותך כיצד אתה מגדיר עצמך, אל תאמר דתי, שכן אתה מבטל מצוות חמורות. אך אל תענה חילוני שכן אתה רוצה להתחזק ושומר על רוב המצוות.
אמור שאתה יהודי שעושה מאמץ להתקדם בשמירת התורה, ושיש לך כמה דברים שעדיין לא הצלחת להתגבר עליהם.

חזק ואמץ