חינוך ילדים

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 24/07/15 13:55 ח באב התשעה

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב!

ב"ה יש לנו שלושה ילדים מתוקים הגדול בין 3 האמצעי בן 1.5 והקטנה בת 3 חודשים (כן ירבו בע"ה).

רצינו לשאול לגבי בננו הבכור, מאז שהיה קטן יותר ועד עכשיו הילד אינו מסוגל לשמוע שאומרים לו לא, הוא בוכה ומשתולל לפעמים אף נותן מכה, גם במעון הגננות מספרות שהוא יכול סתם לתת לילדים דחיפה או מכה (לשאלתנו הם אמרו שזו תופעה שאין אצל שאר הילדים), לאחרונה בנוסף לזה הוא קם כמה פעמים בלילה מגיע לחדר של ההורים וכל זמן שלא נשארים אתו עד שהוא נרדם הוא יחזור שוב ושוב תוך בכיות.

נסינו להתנהג אתו בכל מיני דרכים פעם יד קשה עם עונשים, פעם ניסינו לתת לו מתנה עם הוא ימלא דף עם מספר מדבקות (כמות לא גדולה), לפעמים הבטחנו סוכריה על מקל (כמובן כאשר הבטחנו והוא עמד "במשימה" הוא קיבל את ההבטחה) ולפעמים באהבה רבה- לקחת את הילד לשיר לו שירים לחבק אותו לנשק אותו עד שהוא נרגע, אלא שגם בפעמים שאנו מצליחים זה מחזיק למקסימום יום אחד.

רצינו לדעת אם ישנם עוד דרכים בהם ניתן לנהוג עם בננו הבכור ואם לא מה הדרך הנכונה ממה שעשינו עד היום או פשוט אולי מצבנו הוא טבעי ונורמלי וצריך להתאזר בסבלנות ולהרבות בתפילות (למרות שאנו שואלים אחרים נראה שכך זה לא אצל רוב הילדים).

חשוב לציין עם בננו הקטן יותר ובתינו הקטנה אין ולא הייתה את התופעה הזאת ואצל הגדול היא הייתה כבר בגילם, כבר מגיל חודש הוא בכה המון.

עוד חשוב שלא ישמע שמדובר באיזה ילד קיצוני מידי מדובר בילד שמח ומתוק ואנו בטוחים שעם הדרכה נכונה נוכל לתת לו כלים להיות אדם גדול מלא טוב.

תודה רבה לכבוד הרב!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.
חינוך הוא מקצוע. וכהורים, אתם חייבים "לרכוש את המקצוע", של "להיות הורים טובים".
לשם כך, אני ממליץ ללכת לשיעורים בחינוך ילדים, או לחלופין להאזין לדיסקים עם שיעורים כאלה.
הנושא שלכם עם הבכור הוא:
ילד כח או ילד תשומת לב.
השאלה שיש לשאול כדי לאבחן היא: מה אתם מרגישים כלפיו. האם אתם מרגישים כעס, תסכול, אין אונים וכד´.
או שאתם מרגישים רחמנות, חמלה, כמה מסכן הוא וכד´.
יש קו מחשבה שלכם ביחס לילד כח (מה אתם חושבים עליו)
ויש קו מחשבה שלכם ביחס לילד תשומת לב.
כל קו מחשבה, גורר תגובה תואמת.
אם הבן פועל כילד תשומת לב, ואתם חושבים עליו כילד כח, וכך מגיבים, התגובה נדונה לכישלון, והמצב רק מחריף.
כנ"ל להפך, אם הוא ילד כח ואתם מגיבים כאילו הוא תשומת לב, הכל רק גובר וגואה.
אם תאזינו לשיעורים, דיסקים וכד´, תוכלו להגיע לאיבחון הנכון,
וכיצד לפרש את התנהגותו.
ומתוך כך לתגובות הנכונות.
אם לאחר שתאזינו ותלמדו יהיו לכם עוד שאלות, אפשר לשלוח שוב מייל.
אני מתנצל שאיני נותן פתרון, פשוט הנתונים שנתתם הם מועטים, ואין בהם די.
האזינו לשיעורים, בידקו את הרגשתכם כלפיו, ומשם אפשר יהיה להתקדם.

ברכה והצלחה!

הרב אליקים לבנון
www.yelm.co.il

לשיעורים של הרב אליקים לבנון בחינוך ילדים:
http://www.yelm.co.il/all.asp?cat=2954

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן