כללי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/07/15 11:55 ו באב התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב! כמה שאלות:

1. האם מותר לתלוש דשא מהאדמה בשנת שמיטה?? (סתם ככה אפילו בלי לשים לב..)

2. האם מותר להשתמש במעגל ריסים בשבת?? מעגל ריסים הוא מוצר שלאא עובד על חשמל והוא אינו תולש שערות.. הפעולה שהוא מבצע, הוא מעגל את הריס..

3. האם מותר לקנות בגדים ומוצרים בתשעת הימים ולחדש אותם לאחר תשעת הימים??

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מותר לתלוש דשא סתם, אם זה לא מיועד להשבחת האדמה.

נראה לי שכמו שאסור להסתרק במסרק בשבת שמא יתלוש שער, כך אסור מעגל ריסים.

יש שמחה בעצם הקניה ולכן עדיף שלא לקנות אלא אם כן יש צורך מיוחד כגון הנחה גדולה או חוסר אפשרות לקנות בזמן אחר