שמירת שבת באנטרקטיקה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/07/15 17:16 ג באב התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב שרלו,

עונות השנה באזורי הקטבים בשל מיקומם של הקטבים בקצותיו של כדור הארץ, קיימת בהם חלוקה לשתי עונות בלבד, הקיץ והחורף.

במשך כל חודשי הקיץ יש רק אור יממות שלמות והשמש לא שוקעת, ואילו במשך כל חודשי החורף אין אור בכלל יממות שלמות והשמש לא זורחת.

משום שאני מתכנן טיול באזורים שם, ופרק הזמן שם יהיה גדול משבוע, אצטרך לשמור שבת, איך אוכל לדעת שיצאה שבת אם השמש לא תזרח חודשים שלמים?

תודה רבה

אליקים

תשובה

שלום וברכה

הנושא סבוך מאוד.
בנושא זה עסקו רבנים רבים, והציעו הצעות שונות.
אני נוטה לדברי ה"דברי יציב" שבמקומות כאלה – יש לנהוג שבת לפי השבת בארץ ישראל.

כל טוב