התקרבות לדת הנוצרית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 10/07/15 13:38 כג בתמוז התשעה

שאלה

בס"ד שמי ל ואני תלמיד ישיבה בן 15. בחודשיים האחרונים התחלתי מאוד להתעניין בהיסטוריה של ימי הביניים ובמיוחד הוקסמתי מהתרבות הנוצרית וההיסטוריה שלה. הקתדרלות והכנסיות שבנויות כמו ארמונות עם פסלונים ונגיעות של אומנות לעומת בתי כנסת בקראוונים ;

זוהי השירה והמקהלה של הכנסייה (עם כלי נגינה ופוזמונים) לעומת ברכת הכוהנים; הישיבה המעורבת של משפחות שלמות לעומת אבות ובנים; זה בגלל החגים היפים (כריסטמס, האלווין, סנט פטריק..) לעומת יום הכיפורים וסוכות;

זה הוותיקן לעומת הכותל המערבי; זה מליארדי מאמינים לעומת 14 מיליון יהודים, ועוד ועוד ועוד...

בכל פעם כשאני קורא על הדת הזאת אני מרגיש ירידה גדולה מהחינה שלי ליהדות גם שהיא בעיקרה מבוססת עליה. אני לא מאמין בברית החדשה בדום אופן ולהפך, אפילו חלה אצלי מן ירידה באמונה במציאותו של אלוהים. קראתי שם המון דברים שלא סיפרו לי מעולם... אני מבולבל.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

עבודת השם היא עבודה בלב ובמעשים, תיקון האדם והאנושות,

הנצרות שפכה דם לרוב, לא הפכה את מאמיניה לאנשים עדינים ואצילים,

רדפה יהודים עינתה אותם והעלתה אותם באש,

הנצרות נלחמת בהורתה היהדות בכל דרך אפשרית במסעי צלב ובמסעי כסף.

אומנות מרשימה לא אומרת הכל, העיקר הוא התיקון שאדם מביא לעולם ואת זה תמצא בודאי יותר ביהדות.

בברכה,

דני ארגמן