נופש בתשעה באב

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/07/15 22:06 יט בתמוז התשעה

שאלה

שלום רב,

אנחנו יוצאים לנופש דרך העבודה של בעלי ביום ראשון -צום תשעה באב וזאת מאחר ולא היתה לנו אופציה אחרת לבחור מכל מיני סיבות.

בתחילה חשבנו לנסוע רק בצאת הצום (להפסיד יום) אבל מהר מאוד ירדנו מזה מאחר וזו נסיעה ארוכה מאוד ולא סימפטית בכלל בחושך.. (שלושת ילדנו נוסעים איתנו..)

האם מותר לנו לצאת בבוקר בעודנו צמים בכדי להקל על הנסיעה המתישה וברגע שנגיע ליעד נשהה רק בחדר ללא שום פעילות והנאה כלשהי??

מבחינת התאריך תשעה באב חל השנה בשבת ורק הצום נדחה..

במידה ולא איזה אלטרנטיבה תוכל להציע לנו?

תשובה

שלום

אסור לצאת לנופש בתשעה באב.
תוכלו לצאת בצאת הצום או בבוקר שלאחריו. כדאי הוא בית ד' אלוקינו שתתאבלו עליו גם במחיר הפסד יום נופש.

כל טוב