ברכות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/07/15 18:13 יט בתמוז התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני עובדת בעבודה משרדית ויש לידי כל הזמן בקבוק מים/ כס מים שני שותה ממנה במהלך היום.

הזמן הקבוע בין שתייה לשתייה שלי לפעמים עובר את ה72 דקות ולפעמים לא, האם אני צריכה לברך ברכה ראשונה או אחרונה בכל פעם שאני שותה? או שמספיק פעם ביום ברכה ראשונה ובסוף היום אחרונה?

בתודה מראש, תזכו למצוות יישר כח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

אם לא יצאת מהחדר כלל - בודאי מספיק.
אם יצאת לדקות ספורות - יש בכך דעות שונות.
אם יצאת להפסקה עליך לברך אחרי השתיה ולפני השתיה אחרי ההפסקה.

אם אכלת וברכת ברכת המזון עליך לברך מחדש

בברכה ובציפיה לישועה דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן