האם להמשיך להתחתן ברבנות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/07/15 22:12 יח בתמוז התשעה

שאלה

בואו נניח וגבר ואישה התחתנו ברבנות והם כעת בעל ואישה כדת משה וישראל

התורה רואה איסור חמור בבגידתה של האישה ולכן אישה שבגדה הגבר מחוייב לסלקה

אם האישה בגדה ונניח התעברה מגבר אחר לא רק שהוא חייב לגרשה ללא כתובה וללא כלום הרי ישנה סנקצייה על אותו ילד של עשרה דורות שלא יוכל להינשא לכלל ישראל הוא וזרעו

הסנקציה נועדה על מנת להרתיע את האישה שלא תבגוד ותגזור כליון על הילד

בא בית המשפט הישראלי שהכפיף אליו את בית הדין הרבני והחליט שמקרה שיש חשד ממזרות לא ניתן לאפשר לאבא לאמת את החשד , מה שניתן לעשות היום באמצעות בדיקת אבהות וזאת בשביל שלא תתגלה האמת כיוון שאם אכן הילד לא שלו הוא יתגלה כממזר ואז תיפגע טובת הילד עקב ההשלכות של זה

זאת אומרת שמבחינה פרקטית מבחינת המדינה האב חייב במזונות הילד (גם אם הוא לא שלו וגם אם הצליח לעשות בדיקה בחו"ל שהוכיחה שהוא לא שלו) כאב לכל דבר

זאת אומרת שאם אתה מתחתן ברבנות, כיוון שהיא לא עצמאית וכפופה לבית המשפט האזרחי אתה לוקח סיכון שתגדל ילד לא שלך ותהיה חייב במזונותיו שזה ביזיון גדול ועוקר את הערך מכל רעיון הנישואין והקידושין

עכשיו אני שואל האם לא כדאי פשוט לא להינשא ברבנות ואז גם אם יהיה ילד שהוא חשוד בעיני האב כממזר לבית המשפט לא תהיה בעיה לקבל את הבדיקה שמוכיחה שהוא לא שלו ולפטור אותו ממזונותיו כיוון שהוא לא נחשב נשוי לאותה האישה ולכן הילד לא נחשב ממזר ?

ואם התשובה היא לא אז איך אפשר לקבל תשובה כזאת ? הרי הצגתי כאן מקרה שקורה שהוא בזיוני מאין כמותו

תודה .

תשובה

שלום

יש להתחתן רק דרך הרה"ר, שהיא היסוד המאחד כל ענייני היהדות במדינתנו.
אכן יש חילול השם גדול בכך שערכאות שולטות על בתי הדינים. בנוסף, יוצאות מכך גם תקלות לא פעם.
הפתרון הוא להרבות אורה של תורה בישראל כך שרוב האומה תכריע בבית המחוקקים שלה להסיר ידי בתי הערכאות מבתי הדינים, ויתנו סמכות הולכת וגדלה לבתי הדין ע"פ תורה.
מה שכתבת אינו משמעותי משום שאין חובה הלכתית על אב לעשות בדיקות אבהות במעבדות לבירור ממזרות. הוא מחוייב לגרש אשתו אם ודאי לו שחטאה עם אחר ואין עליו דין בירור לגבי בניו במעבדות.

כל טוב