הבנה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/07/15 04:46 יח בתמוז התשעה

שאלה

שלום,

קוראים לי ל. ואני נערה בת שבע עשרה. אני משתייכת למגזר החילוני.

היום דודה שלי סיפרה סיפור לכל המשפחה:

יום אחד היא הלכה לראות רב והביאה לו תמונה של הילדים שלה על מנת שיברך אותם. בתמונה הופעתי גם אני, כשהיא הראתה לו את התמונה הוא מיד שאל, " מי זאת הילדה הזאת?" בצורה לא קונבנציונלית, דודה שלי אמרה שאני לא העיניין ושהיא באה כדי שיברך את ילדיה. הרב אמר שיש מסביבי הילה מסויימת ושהוא ראה בי משהו מיוחד והמשיך הלאה לברכה של ילדיה. מה שרציתי לשאול הוא מה זאת ההילה הזאת שהוא ראה ואיך אפשר להסיק מילדה בת 7 בתמונה ישנה שהיא משהו מיוחד. אני באמת אשמח לתשובה כי הנושא מאוד מעסיק אותי. תודה רבה !

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אין שום הילה,

כל מה שאלוקים רצה לומר לנו הוא אמר דרך התורה והנביאים ודרך תורה שבעל פה ולא דרך הילות שלא קיימות.

בברכה,

דני ארגמן