התרת נדרים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 02/07/15 08:55 טו בתמוז התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

הלכתי לכולל מסוים בעירי כדי להתיר נדרים. רב הכולל שמע את נדרי, ומצא לי פתח להתרה. לאחר מכן הלכתי אתו לבית המדרש, שם היו מספר בחורים, הוא אמר להם שכבר פירטתי בפניו את הנדר, ושהוא מצא לי פתח וחרטה (גם לא היה לי נעים לפרט שוב את הנדר). הם ישבו ואמרו לי את הנוסח: "מותר לך..שרוי לך". שמתי לב שהרב שפירטתי בפניו את הנדר, רק עמד לידם (בזמן שישבו), אך לא אמר איתם את הנוסח: "מותר לך..", אלא רק הקשיב.

האם הנדרים מותרים באופן זה?

שאלתי היא, האם מי שמפרטים בפניו את הנדר, לא צריך להיות אחד מן המתירים, היושבים ואומרים את הנוסח?

תודה לכבוד הרב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

אין דרכי להסביר מעשים של אחרים - אם יש לך שאלה על מעשיו - עליך לפנות אליו.

אני גם תמה עליך - בענין נדרים החמור ומציאת פתח, שזו מומחיות גדולה, אתה סומך עליו ובענין המקום בו הוא עמד - אינך סומך עליו ?

בציפיה לישועה דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן