האם עשיתי משהו לא בסדר?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/07/15 15:36 יד בתמוז התשעה

שאלה

רציתי לדעת, מישהו סיפר לי על מה שקורה לו. הוא אמר לי שה' מעניש אותו על משהו שהוא עשה. אמרתי לו בתגובה: "איך אתה יודע שהוא מעניש אותך?" או משהו בסגנון.

השאלה שלי היא האם מותר לי להגיד כזה דבר. האם מותר לי לשאול כזה דבר? הכוונה שלי לא הייתה לזלזל בה' או לשפוט אותו. פשוט אני שאלתי אותו איך אתה יודע שמה שקורה לך זה כתוצאה מעונש של ה'.

האם זה בסדר לשאול או להגיד כזה דבר?

תשובה

שלום וברכה

נראה לי כי התגובה שהגבת היא התגובה הנכונה ביותר.
הוא אכן יודע שאירע לו דבר מה, אולם הקביעה שלו כי הקב"ה עשה לו את הדבר הזה בגלל הדבר הזה - היא קביעה שראוי לשאול עליה מניין הוא יודע שזה כך.

כל טוב