שכר מצוות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/07/15 12:14 יד בתמוז התשעה

שאלה

הרב האם אפשר להעביר את כל שכר המצוות או הזכויות בעולם הבא לאדם אחר רק על פי הראש? ואם כן איך הוא יכול להחזיר לי אותו?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

וכי מי בעולם יודע לענות על שאלה זו ?
אני יודע כי אנשים עושים זאת ומעבירים זכויות, אולם לאמתו של דבר - אלו דברים שאנו עושים בעולם הזה, ואין לנו שום מושג האם הקב"ה מושפע מכך, ומשהו בכלל משתנה משום כך.
בשל חוסר הידיעה שלנו, וגם חוסר הסבירות במחשבה שזכויות ניתנות להעברה - אינני מוצא בכך כל טעם, ואיני נוהג כלל למסחר בזכויות שבשמיים.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן