עזרה במבחן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/07/15 11:40 יד בתמוז התשעה

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

אני סטודנט, ואני נמצא היום בתקופת מבחנים. לאחרונה היה לי מבחן על תוכנת שרטוט במחשב. המבחן התבצע על המחשב.

כחלק מהמבחן היה עלינו להעביר את השרטוט , למצב של הדפסה.

על מנת לבצע את זה , כמו שהמרצה רצה , היה צריך לבצע כמה וכמה שלבים.

הרב אני לא זוכר בדיוק , מה אמרתי למרצה , ומה הוא אמר לי , אבל אני מספר לך בכללי את הסיפור.

לא הצלחתי לבצע בחלק האחרון של המבחן את מה שהמרצה רצה, ולכן קראתי לו ואז הוא רמז לי שאני צריך לעשות כך וכך. בהמשך המבחן יצא לי שהוא רמז לי , עוד משהו .

חשוב לי לציין שמה שהמרצה רמז זה לא הפתרון הסופי, אבל מה שבטוח שבלי העזרה שלו לא הייתי מצליח לבצע את מה שהיינו צריכים לעשות. כי לאחר שהוא רמז לי המשכתי לנסות , עד שבסוף הצלחתי. אבל בזכות הרמיזה שלו, ידעתי קצת יותר מה לעשות , ומה לא לעשות כדי לבצע את מה שהמרצה רצה.

הרב יש לי מצפון בגלל מה שעשיתי אני מרגיש שעשיתי משהו לא בסדר. שבעצם גרמתי לכך שהמרצה ירמוז לי ויעזור לי. (הרב אני מאד מקפיד בעניין העתקות, אני גם לא עונה לחברים שלי ללימודים שיוצא שואלים אותי תוך כדי המבחן)

את המבחן כתב אותו מרצה שרמז לי.

הרב מה עלי לעשות? איך אני יכול לתקן את מה שעשיתי? האם עלי לדווח על כך ? אולי לעשות מועד ב'?

הרב אני לא רוצה לקבל ציון שלא מגיע לי.

בברכת יום טוב.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרגישות ועל הרצון באמת.

בתיאור הדברים שאת מתארת מדובר במרצה שהוא כתב את הבחינה, והוא אחראי לתוצאותיה. את יכולה לסמוך על החלטתו לסייע לך במעט, מתוך הנחה שלו (כנראה) שאם מספיק לך סיוע מועט כזה - סימן שאת כן שולטת בחומר, ויש לך רק באג קטן.
ההכרעה שלו היא לגיטימית, ואת לא צריכה לייסר את עצמך בפחדים שאת עלולה לקבל ציון שאינו מגיע לך.

כל טוב ובהצלחה