שאל את הרב

בן דוד שיצא מהארון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/06/15 13:06 ט בתמוז התשעה

שאלה

שלום הרב.

לפני כמה חודשים נודע לי שבן דודי יצא מהארון, ת'אמת שהוא כבר בזוגיות שנה ועוד מעט מתחתן.

על הנושא הזה ישנה שתיקה רועמת במשפחתינו הרחבה, מתנהגים כאילו כלום, לא מדברים על זה וגם לי זה נודע בטעות.

הייתי רוצה לשאול כיצד להתייחס אליו. ז"א ברור לי שאין מקום לתוכחה וכדו' ומצד שני אסור לי להכיר במעשיו כגון לבוא לחתונה.

אני מרגיש שאני רוצה לדבר איתו בגובה העיינים ולהראות לו שאף שאני מתנגד למעשיו אני אוהב אותו כאדם וכמשפחה. מצד שני הוא לא זקוק לתמיכתי כבן דוד שלא כ"כ בקשר, יש לו משפחה חילונית תומכת וחברה כזו וכו' נראה לי הרצון שלי הוא כדי לסדר ולהבהיר לעצמי את יחסי אליו.

קצת מבולבל...

בתודה ידידיה

תשובה

שלום וברכה


בשאלות מעין אלה, לעתים הטוב ביותר הוא פשוט לקרוא את השאלה לאחר שכותבים אותה, כי פעמים רבות התשובה נמצאת דווקא שם, ואין מישהו שיודע את התשובה יותר טוב ממך עצמך.
זה לא בלבול, זה מאבק בין כוחות שונים המתרוצצים בנו, למן הרצון לעשות את דבר ד' ולא להיות שותף במעשים שהם במוצהר עומדים בניגוד מוחלט להלכה, ועד הרצון להיות חבר טוב ובן משפחה טוב וקרוב באמת לכולם.
את הדבר הזה אין צורך לסדר, וכנראה גם לא ניתן לסדר, אלא לחיות בטלטלה הזו, לכאן ולכאן. להיות בן משפחה טוב וחבר קרוב, ולא ליטול חלק בדברים שהם מנוגדים באופן בוטה לעולם ההלכתי המשפחתי.

כל טוב ויישר כוח

כתבות נוספות