מצוות התלויות בארץ בבית חילוני

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/06/15 16:03 כח בסיון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב, אני חילוני מתחזק מאד שגר עם ההורים כרגע, למדתי על המצוות התלויות בארץ ורציתי לשאול מה אני עושה בפועל כאשר אבא שלי אופה לחם בבית? אני צריך להפריש מזה חלה? ושאמא שלי קונה ירקות מירקן ללא תעודת כשרות? צריך להפריש מזה תרומות ומעשרות? אם כן איך? ומותר בכלל לאכול ירקות מירקן כזה בשנת שמיטה? תודה רבה מראש על העזרה.. :)

תשובה

שלום

מפרישים חלה מן הפת אם לא הפרישו מן העיסה.
מירק המשווק מסחרית ללא תעודה כלשהי בשמיטה אין לאכול, שקרוב לודאי הוא מגידול יהודי באיסור אחרת היה בעל תעודה של היתר מכירה או אוצר בי"ד

חזק ואמץ