חתימת אבטלה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/06/15 11:29 כח בסיון התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני נמצאת עם בתי בבית ולא עובדת מזה כשנה ושבעה חודשים, (מאז שנולדה) מבחירה.

לאחרונה בעלי הציע לי לנסות לחתום אבטלה.

אני רוצה לנסות לחפש עבודה אבל רק אחרי החופש הגדול, גם כדי שאוכל להישאר עם בתי עוד קצת (זה בעיקר..) וגם כי לא נראה לי שאמצא לה בשלב כזה של השנה מסגרת מתאימה. היא אמורה להיכנס אחרי החופש הגדול למעון.

האם מותר לי ללכת ללשכת התעסוקה ולחתום אבטלה למרות שאני יודעת שכרגע אני לא מעוניינת באמת לעבוד?

והאם מותר סתם כך לחתום אבטלה אם אני לא מחפשת עבודה?

תודה.

תשובה

שלום

כיוון שיש גם עבודות מהבית, ואותן תוכלי לבצע בתנאים שכתבת, אזי תחתמי אבטלה בהנחה שאכן תקחי עבודה מעין זו בעודך בביתך, ואין בזה אונאת ממון.

כל טוב