אש

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 14/06/15 14:15 כז בסיון התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

בני (בן 7) מאוד אוהב אש. גפרורים ונרות הם החברים הכי טובים שלו. הוא מאוד אוהב את כל שלבי ההדלקה והכיבוי. אני לא יכולה להשאיר אותו רגע לבד, כי הוא מוצא מהמחבוא גפרורים ומשחק, אפילו בנרות שבת הוא משחק. כבר מספר פעמים קיבל כוויות, אך עדיין לא למד. הסברתי לו המון פעמים על הסכנות שבכך. וכן מורתו נירתמה לעזרה, אך לא הועיל. חברה המליצה להוציא לגמרי נרות וגפרורים מחוץ לבית, כולל לוותר על נרות שבת. מצד אחד היא צודקת - לא יהיה לו מה להדליק, מצד 2 - איך אפשר לקבל את השבת ללא נרות? מה דעתך כבוד הרב בנושא?

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

חושבני שגם אם תוציאי את כל הגפרורים מהבית הוא ימצא ויסתי וזה יהיה מחוץ לשליטתך,

עדיך להקציב לו זמן מיוחד להתעסקות באש יחד איתך,
לטפטף נרות, להכין צורת משעוה ועוד פעילויות,

וכשתתני לזה מקום מוגדר יותר קל יהיה לשים לו גבולות.

בברכה,

דני ארגמן