איך להתפלל כשאני קמה מאוחר?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 14/06/15 13:17 כז בסיון התשעה

שאלה

היי

רציתי לשאול שאלה בנוגע לק"ש בזמנה.

לפמים קורה שאני קמה בבוקר רק אחרי שנגמר זמן ק"ש, ואני מתלבטת אם להגיד או לא, ואם זה נחשב...

כי לפני כמה זמן המורה שלי אמרה לי שבגלל שאני בת ובנות לא חייבות במצוות עשה שהזמן גרמן אז זה בסדר להגיד גם אם זה לא בזמן..

אז האם זה בסדר? בכל זאת כדאי לי להמשיך להגיד? זה מתקבל בכלל?...

תודה רבה!!

תשובה

שלום לך ויישר כח על השאלה

אני מעתיק לך מתשובה שפרסמנו בעבר:

זמן תפילה לנשים.

א. על נשים המתפללות תפילת שחרית להתפלל (פסוקי דזמרא, ק"ש וברכותיה, תפילה) עד ארבע שעות זמניות (מופיע בלוחות כ'סוף זמן תפילה'). בדיעבד ניתן להתפלל עד חצות היום. ברכות השחר ניתן לומר גם אחרי חצות.

ב. יש אומרים שנשים לא תאמרנה ברכות ק"ש אחרי סוף זמן תפילה לכתחילה - ארבע שעות זמניות.
הדברים אמורים במיוחד לנשים ספרדיות, שהרב עובדיה יוסף סובר שגם כשמתפללים בזמן, עליהן לברך ברכות ק"ש בלא שם ומלכות.

ג. כמובן שעדיף לקום בבוקר ולא להמרח במיטה עד הצהריים :)

בהצלחה רבה

טוביה
tsbias1@Gmail.com