האם האתיופים יהודים?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/06/15 11:52 כז בסיון התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

אני לומד לאחרונה שיעורים במורשת ישראל על יהדות אתיופיה והתעורר אצל המורים שלי ואצלי ויכוח וגם התעוררה שאלה האם ביתא ישראל והפלאשמורה הינם יהודים.

בנוסף אשמח לדעת גם מיהו יהודי.

תודה רבה

תשובה

שלום

יהודי הוא מי שנולד לאם יהודיה, או מי שעבר גיור בבית דין כשר ההולך על פי השו"ע והכרעת גדולי ישראל בסוגיות אלו.
היחס הכללי ליהדותם של האתיופים נתון במחלוקת אחרונים ביחס לתשובת הרדב"ז בנושא זה, ואפשרות השלכתה על הקהילה האתיופית כולה בימינו.

למעשה יש מהגדולים הסוברים שהם טעונים גיור לחומרא, ויש מהגדולים הסוברים שמעיקר הדין אינם טעונים גיור זה.

יש כתות מיוחדות אשר האתיופים עצמם מעידים שיש בהם יותר בעיות מהעדה המרכזית, ובהן הצורך לעבור גיור הוא מוכרח יותר הלכתית.

כל טוב