אפיית בשרי לאחר חלבי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/06/15 16:10 כד בסיון התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב. אפיתי פשטידת ירקות עם חצי כוס שמנת בתנור, לאחר כשעה הכנסתי לתנור תבנית בשרית עם עוף מכוסה. כעבור חצי שעה נזכרתי שהכנסתי בשרי לאחר חלבי. העוף מיועד לשבת. מה עלי לעשות? האם מותר להמשיך לבשל את העוף כעבור 24 שעות? העוף היה מכוסה כל הזמן. אשמח לתשובתך, תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

דין בליעת התנור הוא כדין בליעת נוזל - שהרי יש בו עדים לחים. האדים לא מתחשבים בכיסוי של האוכל, הם עוברים בכל הפתחים שיש בכיסוי.
המקרה שלך זהה למקרה של בישול חלב בסיר ולאחר כשעה מבשלים בשר בסיר הזה.
ברור שהעוף טרף ואין לאכול אותו. התבנית והתנור צריכים הכשרה.

ברוב המשפחות משתמשים בתנור עם שני תאים: אחד קבוע לבשר ושני קבוע לחלב, בדיוק כדי למנוע טעויות כאלו.