קריאת התורה לבר מצווה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/06/15 07:49 כד בסיון התשעה

שאלה

בוקר טוב הרב

יש לי חבר חילוני שבנו אמור לעלות בשבוע הבא לתורה.

התכנון היה שהוא יעלה ביום חמישי הבא לתורה והוא למד לקרוא את הקטע המתאים בפרשת השבוע. אבל יום חמישי הבא הוא ראש חודש ולכן הגבאי בבית הכנסת אמר לו שאי אפשר לקרוא בפרשת קרח - אלא רק את הקריאה של ראש חודש.

מדובר במניין שהם מארגנים בבית מלון - ואין שם מניין קבוע - הם מארגנים את המניין.

האם אפשר בכל מקרה לקרוא ביום חמישי הבא בפרשת קרח?

תודה

ליאור

תשובה

בס"ד
שלום רב,

למיטב הבנתי אין מקום לקריאה שונה מזו של ר"ח.
כפתרון מעשי אפשר ללמוד עם הילד בקריאה של ר"ח שלישי או רביעי - כל אחד מהם הוא 5 פסוקים. אפשר בחצי שעה עד שעה ללמוד קריאה זו.
הילד יעלה לתורה ויקרא את הקטע שלו.