נטילה אחרי בית הכיסא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/06/15 22:58 כג בסיון התשעה

שאלה

בס"ד

שלום וברכה.

שמעתי שיעור שבו הרב לימד מתוך המשנה ברורה כי חיי'בים ליטול ידיי'ם ביציאה מבית הכיסא- אף אם לא התפנה אלא רק נכנס ויצא, משום רוח רעה שיש שם.

מצד שני שמעתי מהרבה רבנים שנטילת ידיי'ם היא רק חומרה.

איך הדברים מסתדרים? האם המשנה ברורה אינה ספר הלכות? מה המקור לאלה שטוענים כי מעיקר הדין די בשטיפה כי לא צריך טהרה אלא רק נקיות?

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כמו בנושאים רבים יש מחמירים ומקילים.
לכל הדעות צריך נקיון, יש מחמירים בנטילה. אפשר להתרשם כך מפסקי הרב עובדיה זצ"ל:

היוצא מהשירותים צריך ליטול ידיו, אפילו שלא התפנה. ומעיקר הדין די בנטילה מהברז פעם אחת, ומכל מקום מנהגינו לכתחלה ליטול ג' פעמים. ואין צריך כלי לנטילה זו. והמחמיר ליטול ידיו בכלי, תבוא עליו ברכה.

http://www.yahadoot.net/item.asp?id=589