תפילה/צניעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/06/15 04:14 כג בסיון התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום,

האם צריך להתלבש בצניעות כשמתפללים? (בהנחה שאני מתפללת כשאני לבד/בסביבת המשפחה המצומצמת)

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הכלל הוא שבזמן התפילה אדם צריך להיות לבוש בצורה מכובדת שיוכל להקביל בה פני מלך, כגון: שאם תבוא מלכת בריטניה היו יוצאים לקראתה בלבוש כזה. אם לא יוצאים בלבוש כזה לרחוב בין אנשים אין להתפלל בו אלא אם כן חולה שאנוס ומתפלל גם בפיג'מה. אבל ברכות מותר לברך, שכל מה שאנו מקפידים על לבוש מכובד בתפילה זה רק בתפילת שמונה עשרה שנחשב כעומד לפני המלך אבל שאר הברכות אפשר לברך אפילו אם לבוש רק בגד ים.

דברים של הרב דב ליאור
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=52202