שם לתינוק

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/06/15 22:15 כב בסיון התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני אמורה ללדת בעוד כ10 שבועות בע״ה בן זכר..

לפני כ.... איבדנו בנסיבות טראגיות ומצערות את חברנו הטוב ביותר, והוא בן ....שמו ....

תמיד ידענו שכשיהיה לנו בן נקרא על שמו (מבחינתי שם שני), אך בעלי, שפועל מן הרגש, מתעקש לקרוא לתינוק שיוולד בע״ה בשם ראשון . ידועות לי הדעות בעניין זה - שלא כדאי לקרוא על שם נפטר צעיר, אך יש כאן עניין של שלום בית כיוון שבעלי מתעקש בתוקף על שם ראשון, ולא נראה שיש סיכוי לשנות את דעתו.

אני חייבת לציין שבעלי הוא צדיק! מאוד מאמין ועושה המון מצוות וכשאני ממליצה לו ללכת לרב הוא מסרב וטוען שביקש מאלוקים שייתן לו בן והוא ייקרא על שם החבר, ואם אכן בקשתו התגשמה, מבחינתו זה מעין אישור לשם זה, ואינו רוצה להתייעץ עוד עם איש.

אני לא מתנגדת נחרצות לכך, רק קצת חוששת מהמשמעות..

אשמח לעצתך. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אכתוב את עמדתי, אולם את בוודאי לא חייבת לשמוע לה, כיוון שאין מדובר בפסקי הלכה, אלא בנטייה אישית:
נראית לי זכות גדולה לקרוא לילד על שם אדם נפטר שאתם אוהבים ורוצים בזכרו, ולמעשה מקימים לו בכך שם. הזכות הזו גדולה יותר מכל החששות שאת חוששת. כשזה מצטרף לרצון של בעלך, למשהו דומה לנדר שהוא מרגיש כלפי זה (זה כמובן לא נדר של ממש, אבל התחושה היא) ולשלום בית – זה נראה לי הדבר היותר נכון לעשות.

כאמור, זו נטייתי, ואת כמובן רשאית ללכת בדרך אחרת.

כל טוב