שחייה בים מעורב

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/05/15 12:40 י בסיון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב, השבוע הלכתי עם חברותי לים וכשהגענו גילינו שהים המופרד הוא בשביל הבנים עכשיו.

אז הלכנו לים המעורב כי כבר היינו שם ולא היה לנו דרך לחזור אז פשוט הלכנו לצד ושחינו עם בגדים.

אני מרגישה כל כך נורא עם זה!! גם הבנים בשבט שלי ראו אותי מרחוק שוחה שם ובאמת שאני לא מסוגלת לפגוש אותם יותר. אני כל כך מתביישת במה שעשיתי.

זה באמת חטא כל כך גדול?

תשובה

שלום

זהו חטא גדול מאד לעמוד לא צנועה בפני אנשים, והפליגו חז"ל בעוון זה של גילוי הגוף ובחומרתו.
ואמנם היית עם בגד, אולם הוא נצמד ועולה והדבר אינו צנוע, כאומרם ז"ל ההולך אחר אשה בנהר אין לו חלק לעוה"ב, ועוד.
עלייך להתחרט על כך, להתוודות בפני ד', להבין היטב מדוע הדבר אסור, ולהודיע לעצמך שלא תחזרי על כך.

בהצלחה