להתבודד בשמונה עשרה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/05/15 12:31 י בסיון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב, יש ליאליך כמה שאלות:

באיזה מקומות בתפילת שמונה עשרה מותר לי להתבודד?

ולמה קוראים לתפילת שמונה עשרה תפילת שמונה עשרה?

מתי אני צריכה להשתחוות בתפילת שמונה עשרה חוץ מב"מודים אנחנו לך" ו"שים שלום"?

תשובה

ב"ה

שלום.

אענה רק על השאלה הראשונה.

בכל חלק מתפילת 18 (חוץ משלוש ראשונות) אפשר לעצור מעט ולשהות במחשבה לבקש בקשה פרטית מעין אותה תפילה. כגון בחונן הדעת לבקש שכל טוב וישר שהשכל יהיה משוחרר [ושהדעת תקבל חנינה ותהיה חופשית לחשוב ולחשב להבין ולהשכיל ].

ובתפילת השיבנו לשהות ולבקש בלב על חזרה בתשובה של כל מי שנמצא בעולם התחתון והנמוך שיצליח לעלות ולחזור למקום שלו הטבעי למקום שהוא צריך להיות בו.וכדומה.

כדאי לך לעיין בספר "נתיב בינה" שם יש הסברים באורך על התפלות .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו

.