חולת אהבה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/05/15 12:26 י בסיון התשעה

שאלה

אני ממש אשמח אם תוכל לפרש לי את הפסוק משיר השירים:

"השבעתי אתכם בנות ירושלים, אם תמצאו את דודי מה תגידו לו שחולת אהבה אני"

תשובה

ב"ה

שלום.

רבי עקיבא אמר שכל השירים הם קודש ושיר השירים הוא קודש קודשים. ולכן כדאי לך לעיין ראשית במפרשים על הפסוק הזה. רשי,מצודות, מלבים ,אלישך.

אין תחליף ללימוד עצמי של הפסוק ביגיעה. וכך כשתשמעי את השיר מתנגן תוכלי להגיע לגבהים רוחניים עצומים.

ואני שמעתי שפירוש פסוק זה הוא בשבועה שאנו נשבעים [לבנות את ירושלים] הקב"ה משביע אותנו להתעורר ולבנות את ירושלים. ואיך בונים את ירושלים?
לא רק בשקי חול אספאלט ומלט אלא בעיקר ע"י כך שאנו בונים משפחות בעם ישראל שהרי התלמוד במסכת ברכות דף ו אומר שמי שרק משמח חתן ןכלה כאילו בונה אחת מחורבות ירושלים- אז ק"ו שמי שמתחתן ומקים משפחה בעם ישראל.

והחלק השני של הפסוק מדבר על [מציאה] על מנת למצוא צריך להתייגע ולהשקיע ומי שמשקיע בסופו של דבר גם מוצא. המציאה הזו היא הצפיה הגדולה לאהבה שהרי [חולה מצפה להיות בריא ]ואנו ממש מתחננים ומבקשים מה' שיבריא אותנו שאנו חולי אהבה אליו ."כי חולת אהבה אני " אומרת כנסת. והקב"ה משיב ואומר "וְאַהֲבַת עוֹלָם אֲהַבְתִּיךְ עַל כֵּן מְשַׁכְתִּיךְ חָסֶד"

עם ישראל חי !

בברכה,

עוזיאל אליהו

.