נסיעה בשבת לעבודה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/05/15 16:52 ח בסיון התשעה

שאלה

שלום וברכה הרב.

אני עובד כמאבטח יישובים בשומרון וכחלק מחוזה העבודה אני מחויב לעבוד מידי פעם גם בשבת.

1.האם מותר לי לנסוע לעבודה בשבת עם נהג הסעות גוי? ומה הדין עם אין נהג גוי?

2.מה ההלכה לגבי הנסיעה חזרה מהעבודה הביתה בשבת? והאם כאשר יש לי משמרת נוספת בשבת זה משנה? (יש חדר מאבטחים שאפשר לישון בו).

3.אני נשוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

כיום בכל יישוב מסודר יש מי שיוכלו לעסוק בכך מתושבי המקום, ואין טעם לחלל שבת עבור זה בנסיעה מיישובים אחרים. ומה עוד שיש צבא, השומר על הנפשות ביישוב.
לו יצוייר שהיה יישוב ללא אפשרות שמירה ע"י תושביו וצה"ל לא היה קיים, אזי היה מותר לנסוע אליו כפי שכתבת עם גוי, ואף ללא גוי אם אין ברירה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן