כללי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/05/15 22:47 ז בסיון התשעה

שאלה

שלום רב , יש לי שאלה קצת מוזרה אבל חייבת לדעת..סבא שלי זכרונו לברכה נפטר לפני כארבע שנים ולא עליתי ביום של השנה שלו לקבר האם מותר לעלות לקבר של נפטר בשאר ימות השנה? או שחל איסור? אודה לתשובה..

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום!

מותר לעלות לקבר, ולעשות שם עילוי נשמה לנפטר ע"י קריאת פרקי תהילים ומשניות, וקבלת טובות לזכרו.

ישנם ימים מיוחדים בשנה בהם לא עולים לקברים כמו ראשי חודשים, חודש ניסן ועוד, אבל בימי חול רגילים מותר לעלות לקבר.

כל טוב!

* התשובה נכתבה ע"י חתן הרב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן