תהליך גיור

חדשות כיפה הרב דוד לוי 23/05/15 21:14 ה בסיון התשעה

שאלה

אני מאיה בת לאמא בלי דת ולאבא נוצרי אני בת 15 וחצי אני רוצה להתחיל את תהליך הגיור אך השאלה שלי היא עם אני בתהליך גיור עם אני חייבת להשים חצאיות ?

או שאני יכולה ללכת צנוע אבל לא עם חצאיות

ואני בפנימייה שאני יוצאת משם פעם בשבועיים זה מפריע לתהליך הגיור ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

גיור זה תהליך נפשי מאד עמוק שאין ממנו שום דרך חזרה.

עליך לחשוב אם את רוצה ואם את מסוגלת לכך.
ככלל אין היהדות מעודד אנשים להתגייר ואפילו להיפך ובכוונה.
הגיור הופך את האדם לחייב לקיים את כל המצוות במשך כל חייב בכל זמן ובכל מצב.
הגיור מנתק במובן מסוים את הגר מעברו וממשפחתו (אסור לו אפילו לאכול ממה שאמו, שאיננה יהודיה, מבשלת)

עליך לחשוב אם את מתכוננת לשמור שבת וכשרות וריחוק מבנים בכל ימי חייך - אם אינך בטוחה אז אל תתגיירי !.

בעולם יש מיליוני בני אדם אוהב השם וחלקם גם אוהבי ישראל שאינם מתגיירים.
אין עליהם חובות שעם ישראל קיבל במעמד הר סיני כמו לשמור שבת וכד' (ובחלקם אפילו עדיף שלא ישמרו שבת).

אם את נחושה בדרכך החדשה - את יכולה לפנות למקום מתאים כדי להתגייר.
(יתכן שמבחינת חוק המדינה נדרשת גם הסכמה של הוריך )

אם יש לך ספק קל שבקלים שתוכלי לעמוד בכך - עדיף שלא תתגירי ותמשיכי להיות אזרחית טובה בעולם

בהצלחה
דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן