נחש

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/05/15 23:55 ג בסיון התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

עקב תקלה הרכב שלי היום היה במוסך. מוסכניק לקח את האוטו לבדיקה - נסע בה כדי לראות אם התקלה שתיקן טופלה כראוי. בזמן נסיעה ראה נחש ובכוונה או לא בכוונה דרס אותו. לפי התאור שלו הנחש גדול ויותר דומה לנחש ארסי אך הוא לא סגור.

השאלה מה זה אומר לגבי? האם להחליף צמיגים (שאיתם הוא דרס)? האם ה' שלח לי בזה רמז והוא היה אמור להכיש אותי?

תודה מראש, שבת שלום וחג שמח

תשובה

שלום לך

תזכי למצוות.

יהודי קיים מצווה בממון שלך - הרכב שהוא רכוש שלך שימש להרג נחש שמצווה להרגו כמה שיותר מהר כפי שהקב"ה כתב בתורה לאדם הראשון ולכל צאצאיו 'אתה תשופנו ראש'.

חג שמח
דוד לוי