נישואין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/05/15 11:49 ג בסיון התשעה

שאלה

שלום.

לפני כמה שנים שניתי את השם לפי המלצה של רב ועדיין לא שיניתי בתעודת זהות. אני מתחתנת עוד חודשיים וכבר הזמנו כרטיסי טיסה לירח דבש. האם אפשר לבקש ברבנות להינשא לפי השם למרות שהוא לא רשום עדיין בתעודת הזהות או שחייבים לשנות גם את תעודת הזהות?

אני לא יכולה לשנות את השם בכרטיסי הטיסה ואם אהיה חייבת להינשא לפי השם שבתעודת הזהות אני מפחדת שזה ישפיע על הזוגיות

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.

כן.
אפשר להרשם ברבנות לפי השם החדש למרות שהוא לא כתוב בת"ז.

אגב, הדבר היחיד שמשפיע על הזוגיות זה עבודת מידות אישית וזוגית.יכול הקשבה, יכולת סליחה יכולת וויתור יכולת הכלה .הדברים האלה הם מעמידים את הזוגיות.וכל הזמן צריך ל"רענן" את הקשר על מנת שהוא יהיה בכיוון של צמיחה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו

.