אפליית נשים וגברים- ביהדות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/05/15 23:15 ב בסיון התשעה

שאלה

שלום וברכה, אני בת שירות בתיכון חילוני ולעיתים אני נתקלת בשאלות שונות...

אחת השאלות שאני שומעת הרבה ולא כל כך בטוחה איך לענות, היא עיניין האפלייה בין נשים לגברים ביהדות?

לדוג': מדוע רק לנשים אסור לשיר לפני גברים ואילו לגברים מותר לשיר לפני נשים? זאת ועוד, הרבה פעמים יש הרגשה כאילו נשים צריכות הרבה יותר להיזהר מגברים- עיניין הצניעות וכו'..

אשמח אם תוכל קצת לסדר לי את כל העיניינים הללו.. וגם- מה לענות על זה?

תודה רבה

תשובה

שלום

רצון ד´ שתהיה אפליה (-שוני) בין נשים לגברים.
הדבר מתבטא בטבע- נקבה יולדת וזכר אינו יכול לזכות לכך. בתורה- גבר מצווה ביותר מצוות. באופי- אשה רגישה יותר מגבר על פי רוב. בגוף- אשה בנויה אחרת מהגבר.
אפליה זו, אין פירושה פחיתות בצלם אלהים אלא שוני בייעוד.
הייעוד של האשה הוא להיות אשה, ההולכת בדרך ד´ במצוותיה, ומכבדת את גופה ואופיה המיוחד.
הייעוד של הגבר הוא להיות גבר, ההולך בדרך ד´ במצוותיו, ומכבד את גופו ואופיו המיוחד.

אין להתרשם מהתסביכים המערביים.
העוסקים בתורת ד´ מוארים באור היושר והנחת, כל דבר על מקומו דבר דבור על אופניו, ללא להיעלב או להרגיש מקופחים.

תחושות שליליות אלו של האדם המערבי הנבוך באות מגאוות האדם השם עצמו במרכז, ושואל מה אני מסוגל, במקום לשאול מה אני מצווה, דהיינו מהו הייעוד שמבקש מאיתי הבורא יתע'.

כל טוב