דיני אישות: האם יהודיה הנשואה לגוי נחשבת אשת איש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/05/15 21:30 כד באייר התשעה

שאלה

האם יהודיה הנשואה לגוי נחשבת אשת איש?

תשובה

שלום וברכה
יש תשובה פשוטה מאוד לשאלה זו, ויש תשובה מורכבת מאוד לשאלה זו, ושתיהן נכונות:
מבחינה משפטית הלכתית, ההלכה אינה מכירה בנישואין של יהודיה לגוי, ועל כן אין שום קשר אישות ביניהם, וממילא לא צריכים גט, וממילא אם נולד ילד שאינו מהגוי הוא אינו ממזר, וכדו'.
לא זו בלבד שההלכה לא מכירה בכך, אלא היא תובעת תביעה מתמדת לפרק את הקשר הזה, ולהקים בית עם יהודי.
ברם, יש עוד בחינות לשאלה זו. כבר בספר בראשית נאמר "ודבק באשתו", ואנו רואים ממקומות רבים בתורה כי התורה כן מכירה ב'קשרי נישואין' במישור המוסרי בין איש ואשתו, גם אם שניהם גויים ! לאמור: אשת גוי יהודיה שזינתה לא עוברת, כאמור, על דיני הלכות איסורי ביאה, אולם הדבר אינו יצא מגדרי "לא תנאף", ושאר עניינים שבקשר שבין איש ואשתו, גם אם שניהם גויים, ויכול להיות שגם אם היא יהודייה והוא גוי, כל זה עד לפירוק הרצוי של הקשר הזה.

כל טוב