שלום בית מול כיבוד הורים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 13/05/15 08:05 כד באייר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

זו שאלה חשובה ודחופה מאוד!!חלילה לפני ביטול קשר וחתונה :(

אנחנו יוצאים כ5 חודשים,ב"ה הוא הציע לי נישאים והיה וורט.כרגע אנחנו מתכננים חתונה.

במהלך הקשר לצערי היו הרבה וויכוחים בעיקר מהצד שלי,כי ההורים שלי די מעורבים בקשר שלנו,מה שמאוד הפריע לבחור.

תמיד הוא אמר לי שהוא לא מוכן לקשר כזה שההורים מעורבים ומחליטים,כי ככה לא בונים בית,ומאוד חשוב לו שלום בית.

כרגע הוויכוח הגדול שלנו זה קביעת מקום לחתונה,שנינו מגיעים מאיזורים מרוחקים,והאולם קרוב יותר לאיזור שלו,אני חייבת להתפשר מכיוון שאחרי חתונה בע"ה הוא הולך לגור במקום שלי.

חשוב לי מאוד כיבוד הורים ואני לא מצליחה לשים את הגבולות.

אנחנו לאחרונה על חבל דק וכמעט מבטלים חלילה..

חשוב לי לציין שב"ה בינינו יש חיבור מצויין ועד שאחרי הרבה זמן מצאנו אחד את השני.

חלילה אני לא רוצה לאבד את הקשר ואת הזוגיות שלי בגלל הוריי.

השאלה מבחינה הלכתית היכן אני שמה את הגבול,האם אני יכולה להציב להם עובדה שאני והוא מחלטים על החיים שלנו,על איפה נתחתן וכו'...כי זה לא הולך למקום טוב:)

תודה רבה!אודה לתשובתך המהירה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ממש לא מבטלים חתונה בגלל סיבות כאלה,

אשמח לעזור בפלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן